Costite de porc lipicioase

de mihaelar63 in Porc, 1 Feb 2021 | 2763 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat din bucataria canadiana. Pacat ca am avut eu putina costita.
Au iesit ata de bune, asa cum trebuie, lipicioase, incat voi repeta reteta pas cu pas.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr costita de porc-de casa
  • 300 ml suc de mere
  • 300 ml apa
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe de piper
  • 5 boabe ienibahar
  • sare
  • 4 linguri pasta ardei cu telina-de casa
  • 6 linguri Khetchup
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costite de porc lipicioase:

  1. Costita de porc se feliaza in bucati potivite -cam de 3 degete latime.
  2. Puneti la fiert costita in apa cu suc de mere .Sarati .
  3. Acum se pune si ceapa , usturoiul , boabele de mirodenii si frunzele d edafin maruntite .
  4. Fierbeti timp de o ora costita , pana devine carnea moale . Pote fi chiar foarte fiarta , aproape sa se desprinda de pe os .
  5. Se transfera costita intr-un vas ceramic .
  6. Ungeti carnea cu pasta de ardei , ketchup , otet balsamic si mai sarati usor .
  7. Presarati pe deasupra fulgi de chilli .
  8. Dati carnea la cuptor pentru rumenire .
  9. Eu am folosit 280 grade C , functia de grill superior .
  10. Am supravegheta si cam dupa 8 minute cand mi-a placut gradul de rumenire am scos costita afara .
  11. Am servit costitele lipicioase alaturi de o salata de cruditati .
  12. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Dati carnea la cuptor pentru rumenire.

2

Eu am folosit 280 grade C, functia de grill superior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costite de porc lipicioase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la cuptor